GYORS EBÉDFALATOK
Háromsajtos csirkés-gombás pasta
Ez az egyik legjobb tésztaétel , minden benne van amit kedvelek, nem utolsó sorban pedig gyorsan elkészül! Pammer Lívia ajánlja!
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- só
- bors
- zsiradék
- 1 db mogyoróhagyma
- 2 dl tejszín
- brokkoli
- 25 dkg barna csiperke
- 15 dkg gouda sajt
- 15 deka vörös cheddar sajt
- 5 dkg reszelt parmezán
- penne tészta (durumlisztből)
Elkészítés:
A csirkemellet kockáztam, sóztam, majd kevés zsiradékon megpároltam. Kiszedtem egy tálkába, és pihentettem. A mogyoróhagymát apróra vágtam, és a visszamaradt zsiradékon puhára pároltam. Hozzáadtam a szeletelt barna csiperkegombát, sóztam, borssal hintettem, kevés vízzel felöntve puhára főztem. Ezután 2 dl tejszínnel egy kevés vízzel a folyadékot pótoltam , visszatettem a megpárolt csirkemellet, hozzáadtam a száraz pennetésztát, kb. 20 dekányit, és az egészet kis lángon készre főztem. Többször átkevergettem! A brokkolit eközben rózsáira szedtem, alapos mosás után zöldségpárolóban puhára pároltam. Mikor a tészta már puha volt a szószban, hozzákevertem a lereszelt sajtokat, és a puha brokkoli rózsákat. Átforgattam és forrón tálaltam.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia!
Királygarnéla cukkinivel, paradicsommal Pammer Líviától
Közreadom ezt az egyszerű, ám mennyei finom ételt! Munkából hazaérve éhesen, fáradtan nagyobb főzésre nem volt kedvem, de milyen jó, hogy így alakult. Maradék cukkini, paradicsom felhasználásával pofonegyszerű szószos garnéla készült, a maradék gluténmentes spagettitészta párosításával. Kell ennél több?
Hozzászólás zárolva.