KARÁCSONYI KÜLÖNLEGESSÉG
Hátszín gesztenyés burgonyakrémmel és fokhagymás erdei gyümölcsökkel
Megéri kísérletezni, és valami újdonsággal szolgálni a karácsonyi ebédnél, vacsoránál. A Magyar Sörgyártók Szövetsége először adventi összejövetelén mutatta be ezt a remek ünnepi receptet! Gondosan olvasd el, majd az útmutatásnak megfelelőn válaszd ki a tökéletes magyar sört hozzá! Fejedelmi lakoma vár rád!
A húsból kétujjnyi vastag szeleteket vágassunk, majd vasserpenyőben (a lemezserpenyőnek nincs hőtartása és visszapuhul a hús) süssük minimum 220-240 Celsius fokos edényben. Mielőtt a serpenyőbe tesszük a húst, hintsünk bele egy csipetnyi sót. A hús kapjon erős kérget (2-3 perc) és ne mozgassuk, amíg sül.
Mit igyunk hozzá?
Markánsan kesernyés, pörkölt kávés ízvilágú, éjsötét lágert
Extra tipp:
Az ételekhez többféle zöldfűszer hajtást és csirát adjunk tálaláskor. Ezek nemcsak színesek, de zsengék, fűszeresek és pikánsak is.
Forradalom söpör a magyar sörpiacon
Most ért el hozzánk az a tűz, ami a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államokból indult. A „forradalmárok” megelégelték az olcsó, nagyipari söröket, és otthon, a konyhában hozzáfogtak a házi sörfőzésnek. Ennek nyomán ma legalább 10 olyan sör készül Magyarországon, amelyik a világ minden táján megállná a helyét. Ez mindössze az elmúlt 3-4 esztendő eredménye. Na, ezt hívja magyar sörforradalomnak a HUBA – Hungarian Beer Academy munkatársa, Simonfai Balázs sörfőző mester. Kukkantsunk bele abba a különleges világba, ami még sok hazai sörkedvelő előtt is ismeretlen.
Hozzászólás zárolva.