Házi lángos – jobb, mint a strandon!
A lángos hozzátartozik a nyárhoz. Persze elsősorban strandon, vízparton szoktunk lángost enni, de miért ne tehetnénk meg ezt otthon is? És persze nem csak nyáron…
Hozzávalók
(10 darab)
● 1 kiló liszt
● 5 deka élesztő
● 1 kiskanál cukor
● 4 deci tej
● 3 egész tojás
● 2 deci tejföl
● 1 evőkanál só
● 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítése
Az élesztőt a langyos cukros tejben 10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a liszthalom közepébe vájt kis lyukba öntjük. A tojásokat egyenként ráütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, és jól összedolgozzuk. Ha nem eléggé lágy a tészta, akkor adjunk hozzá egy kis vizet. A tésztából olajos kézzel 10 egyforma golyót formálunk, majd mindegyiket kézzel széthúzva körülbelül 1 centi vastag lángosforma karikára nyújtjuk úgy, hogy a szélein vastagabb, a közepén pedig vékonyabb legyen.
Forró olajban a lángosok mindkét oldalát 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük, és az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Natúron, olajjal kikevert fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal kínálhatjuk.
● A nyers lángostészta hűtőben akár több napig is eláll belülről kiolajozott nejlonzacskóban.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Nyáron az ételek tálalásához, különösen, ha zsírosak – márpedig a lángos az – nagyon jók a különböző méretű faedények. Mi most ezt a tálat ajánljuk, szépen elférnek rajta a finom lángosok.
Ha kedveled a fából készült dolgokat, az Életforma Shopban nagyon sokfélét találhatsz, többek között szetteket és osztott tálalótálakat is!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.