Hideg borsos kacsamell mangós-ruccolás salátaágyon
Általában nem mindegy hogy húst készítünk salátával, vagy salátát hússal, netán húsos salátát, mert az arányok igencsak meghatározzák egy étel jellegét. Ez a recept átmenet: mondhatjuk azt is, hogy itt a gyümölcsös zöldség köretként szolgál a finom hideg sült mellé, de ugyanígy igaz az is, hogy ez a kacsamelles saláta így, együtt kerek egész.
Hozzávalók
● 4 kacsamell
● egy fej jégsaláta
● fél-fél kiló rukkola
és radiccio
● 4 paradicsom
● 2 alma
● egy nagyobb mangó
● olívaolaj
● só
● majoránna
● rozmaring
● tarka bors
● fehér bors
● citromlé
● mustár
Elkészítése
A kacsamell bőrös részét keresztben bevagdaljuk. Mozsárban összetörünk tarka borsot, majoránnát, rozmaringot. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst, és megsózzuk. Serpenyőben lassú tűzön, 10-12 percig vasalva rozéra (félangolosra) sütjük a kacsamell mindkét oldalát. Amikor elkészült, félrerakjuk kihűlni. Közben elkészítjük a salátát. Kézzel összetépkedünk jégsalátát, rukkolát, radicciót, és beletesszük egy keverőtálba. A paradicsomot, mangót, almát kockára vágjuk, hozzáadjuk a salátákhoz, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, fehér borssal, citromlével, mustárral ízesítjük. A kacsamellet vékonyra felszeleteljük, és a salátára halmozzuk. Friss zöldfűszerrel díszítjük.
● A tálalás előtt a salátát tejszínhabbal fellazíthatjuk.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Nagyon kényelmes, hogy lehet többféle őrölt borsot kapni, különösen, ha gyorsan kell elkészíteni valamit. De azért ennek a fűszernek teljessége akkor mutatkozik meg, ha frissen darálva kerül az ételre. Ez a borsdaráló jó is, meg jól is néz ki.
Az Életforma Shopban egyébként mindenhez, amit darálni lehet, vagy kell – a fokhagymától a sajton, paradicsomon át a húsig – igen jó áron remek eszközöket találsz!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.