Facebook hozzászólás
291

Húst-hússal receptek

Töltött oldalas, kapros sertésborda, mustáros aprópecsenye, gombás húspástétom, szilvalekváros hájas párnácskák, sajtos-hagymás májszeletek – ki tud ennek ellenállni?

Töltött oldalas HOZZÁVALÓK: egy szép darab, 80-100 deka sertésoldalas, 25 deka darált sertéshús, 2 zsemle, 2 tojás, 10 deka gomba, 10 deka füstölt sonka, 1 fej hagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csomag friss zöldpetrezselyem, só, őrölt bors, majoránna, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 deci bor, pici pirospaprika.

ELKÉSZÍTÉSE: a kicsontozott sertésoldalast felszúrjuk, hogy bő hely legyen a tölteléknek. Az olajban a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit megpirítjuk. Ha kihűlt belekeverjük a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott sonkát és a zöldpetrezselymet, a pirospaprikát, a majoránnát, valamint a tojásokat. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele az oldalast. Hústűvel a végeit lezárjuk, tepsibe tesszük, kívül is sózzuk, borsozzuk, majd leöntve forró zsírral – s közben levével locsolgatva – barnás-pirosra sütjük. Ha kész, kivesszük az edényből, s a pecsenyelébe tesszük a paradicsompürét, a bort s jól összeforraljuk, majd 1 evőkanál liszttel besűrítjük. Átszűrve külön edényben feltálaljuk a felszeletelt oldalashoz, s mellé gombás rizst és zelleres burgonyasalátát kínálunk.

Kapros sertésborda HOZZÁVALÓK: 8 szelet sertéskaraj, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 2 csomag friss kapor, 1 evőkanál liszt, 1,5 tejföl, fél citrom leve, 3 deka mazsola, ízlés szerint cukor és só, 1,5 deci csontlé.

ELKÉSZÍTÉSE: a kivert karajszeleteket besózzuk, enyhén borsozzuk, majd kevés zsiradékban hirtelen elősütjük, és sütőedénybe rakjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lisztet, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, és néhány perc párolás után a csontlével mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, citromlével, cukorral és mazsolával ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a hússzeletekre. Megszórjuk reszelt sajttal, és 10 percig forró sütőben összesütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Mustáros aprópecsenye HOZZÁVALÓK: 80 deka sertéscomb, 15 deka gomba, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint mustár, kakukkfű, majoránna, bazsalikom, 2 deci vörösbor, 2 deci tejföl.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!