Facebook hozzászólás
275

Húsvéti mézeskalács

Ünnepnapokon mindenki megenged magának egy kis nassolást, még akkor is, ha egyébként ellenáll az édes finomságoknak. Következő receptünk nem csupán finom, de gyönyörű is, pedig elkészítése olyan egyszerű, akár megfőzni egy tojást!

Kép: Ischler Lebkuchen

Hozzávalók

45 dkg liszt

25 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg méz

3 tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a folyékony anyagokkal. Egy éjszakát hagyjuk állni a tésztát. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtsuk ki, és húsvéti formával szúrjuk ki. 175 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készül el. Miután kihűlt, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával kenjük be. Ha színes nyulakat szeretnénk, fessük meg a masszát ételfestékkel, és ezzel fedjük be a felületet. Ezután írhatunk rá fehérrel, így névre szóló süteményt gyárthatunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!