Húsvéti mézeskalács
Ünnepnapokon mindenki megenged magának egy kis nassolást, még akkor is, ha egyébként ellenáll az édes finomságoknak. Következő receptünk nem csupán finom, de gyönyörű is, pedig elkészítése olyan egyszerű, akár megfőzni egy tojást!
Hozzávalók
45 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg méz
3 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a folyékony anyagokkal. Egy éjszakát hagyjuk állni a tésztát. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtsuk ki, és húsvéti formával szúrjuk ki. 175 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készül el. Miután kihűlt, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával kenjük be. Ha színes nyulakat szeretnénk, fessük meg a masszát ételfestékkel, és ezzel fedjük be a felületet. Ezután írhatunk rá fehérrel, így névre szóló süteményt gyárthatunk.
Hozzászólás zárolva.