Húsvéti tojáslikőr – Jucus titkos recepje
Kínálj saját készítésű tojáslikőrt vendégednek, és fogadd szerényen a bókokat! Vigyázat: az ízek összeérése érdekében már most el kell készíteni, és Jucus szerint nagyon finom, de ütős lesz húsvétra!
Hozzávalók:
7 deci tej
1 deci tejszín
80 dkg cukor (+ 1 cs. vaníliás cukor is mehet bele)
8 tojássárgája
2 deci édes fehérbor
2 deci rum
fűszer gyanánt igazi vanília
Elkészítés:
A tejet 40 deka cukorral felforraljuk, néhány percig kis lángon főzzük a vanília kikapargatott belsejével, kevergetés mellett, aztán levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tojássárgákat és a maradék cukrot robotgéppel krémesre keverjük. Ha a tej már langyos, kis adagonként a tojáskrémhez adjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor már hideg, akkor keverjük hozzá a rumot és a bort, nehogy elszálljon a kis desszert ereje. Alapos keverés után, ha a habja már leapadt, lehet üvegekbe töltögetni.
Végül a palackokat légmentesen lezárva hűvös, sötét helyen érleljük a likőrt, időnként meg-megrázogatva. Egy hét kell, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
Hozzászólás zárolva.