Facebook hozzászólás
274

Illatos-aromás jegeskávé

rántotthús wokban bloggere, Szilágyi Balázs nyerte a Nespresso facebook oldalán indított kávépárbajt. A júliusban 8 gasztroblogger meghívásával indult megmérettetésen a versenyzőknek új, izgalmas kávérecepteket kellett alkotniuk.

A kávérajongóknak az Illatos-aromás jegeskávét tetszett a legjobban, amit krémes fagylalttal és tejszínhabbal ízesített az alábbi recept szerint:

Kép: sajtóanyag

Hozzávalók:

  • 2 db Nespresso Indriya kávékapszula
  • 1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi
  • 1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi
  • 40 ml sűrű kókusztej
  • 30 ml tej
  • 1 db zöld kardamom mag
  • 20 db koriandermag
  • 1/8 tk. (0,6 ml) őrölt fahéj
  • 2 g vanília kivonat
  • 1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez
  • 2-3 db jégkocka
  • Fahéjas cukor őrlemény, pirított kókusz chips a díszítéshez

Elkészítés:  

Szilágyi Balázs
Műkedvelő szakács, három gyermekes apuka és férj, sohasem tanult főzni, de szeret. Célja, hogy megismertesse olvasóival különböző nemzetek egyszerű, de autentikus ételeit, ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar háztartásokban változatosabb legyen a gasztronómia.

A kókusz chipset pirítsuk meg enyhén, maximum 1 percig, nehogy odaégjen, majd tegyük félre. Őröljük finomra a kardamom magját és a koriandert, adjuk hozzá a fahéjat. Tegyük félre a fűszereket is. Botmixerrel habosítsuk egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tegyük egy kicsit félre. Főzzük le a két kávét egy külön bögrébe, de nem abba, amelyikben fel fogjuk szolgálni. Keverjük bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot. Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyünk 2-3 db jégkockát, és öntsük rá a kávét. Óvatosan öntsük rá a habos fagyikeveréket. A kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyeljünk rá, hogy teljesen össze se keveredjenek. Díszítsük tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.

Próbálj ki egy másik érdekességet is itt!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!