A vasárnapi ebéd megkoronázása
Ilyen az eredeti olasz Tiramisu
Az olaszok rendkivül büszkék az ételeikre, legyen szó tésztákról, húsételekről vagy éppen desszertekről, ragaszkodnak az autentikus receptjeikhez. Tiramisu dolgában sem ismernek tréfát.
Az eredeti Tiramisu receptjében csak a tojás sárgáját használják fel, nem adnak alkoholt a süteményhez és kizárólag Mascarpone sajttal készülhet ez a frissítő finomság, és olasz kávét használnak a babapiskóta áztatásához is. Aki persze szeretné egy kis konyakkal vagy Amaretto likőrrel pikánsabbá teheti, találhat olyan receptúrákat, melyekben a tojásfehérjét is hozzáadják a krémhez gyakran habbá verve, hogy még könnyebb legyen a töltelék állaga.
Hozzávalók:
4 nagyobb tojás sárgája
50 dkg Mascarpone sajt
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
40-50 darab babapiskóta
3 dl lefőzött fekete kávé
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A babapiskótákat, rövid időre belemártjuk a lehűlt kávéba, majd kibéleljük velük a tortaforma vagy az üvegtál alját. Jó szorosan tegyük őket, hogy később ne folyjon a piskótaréteg alá a krém. Aztán nekiállhatunk a Zabaione krém elkészítésének, a sajtot robotgéppel kikeverjük, majd jöhet hozzá a cukor és a vaníliás cukor, végül pedig egyenként a tojások sárgája. Az elkészült krémet a a piskóta alapra halmozzuk, tetejére pedig rászitáljuk a kakaóport. Hűtőszekrényben legalább 3-4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy az ízek megfelelően összeérjenek. Friss eperrel tálalva méltó befejezésé lehet bármelyik családi ebédnek.
Még több recept:
Túrótorta gumicukorral díszítve
Amerikai sajttorta
Hozzászólás zárolva.