Facebook hozzászólás
1 004

CSAK PUCOLJÁTOK MEG HELYESEN

Itt a spárgaszezon!

Bár még az egekben a zöld és a fehér spárga ára, érdemes elgondolkozni, mit főznétek, ha kicsit elérhetőbb lesz ez az egészséges, egyben energetizáló zöldség.

Sokan ódzkodnak a spárga felhasználásától, pedig nem nagy ördöngösség. Pusztán a tisztításánál kell figyelni, meg jó recepteket találni hozzá. Csak fényes, lédús, friss spárgákat vásároljunk, ami már kornyadozik, hagyjuk ki. Nem kell mindenáron meghámozni, főleg ha nagyon zsenge.

A fás szárvégeket viszont távolítsuk el. A trükk: a fás rész után óvatosan hajlítsuk be a spárgákat, ott fog eltörni, ahol elkezdődik az ehetetlen, fás rész. Ezek nem csak megrághatatlanok, de keserűek is. Jól mossuk meg őket, majd jöhet a felhasználás.

Spárga, spárga, spárga. Fotó: Pixabay
Spárga, spárga, spárga. Fotó: Pixabay

 

Baconba tekert spárga hollandi mártással:

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 csokor zöld spárga
  • 6 szelet vékony bacon
  • 7 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál fehérbor
  • só, bors, cukor ízlés szerint
  • 2 dl víz

Sós, cukros, citromos lobogó vízbe dobjuk a fent leírt módon megtisztított spárgákat, s max. 10-12 percig főzzük, hogy roppanós maradjon. Lecsepegtetjük, papírtörlőn megszárítjuk, majd 6 egyenlő részre osztva betekerjük a baconba. 2 dkg vajon körbepirítjuk óvatosan, hogy a tekercsek megmaradjanak.

Közben a maradék 5 dkg vajat felforraljuk, melegen tartjuk. A tojássárgát elkeverjük a borral, és vízgőz felett állandó keveréssel mártás sűrűségűre főzzük. Ha kész, a tűzről levéve hozzácsorgatjuk a meleg vajat, majd sózzuk borsozzuk. A baconba tekert spárgák mellé ízlésesen hozzáöntjük a hollandi mártást.

BRÜSSZELI SPÁRGA RECEPTÜNKET IDE KATTINTVA OLVASHATJÁTOK

AZ EGYSZERŰ TOJÁSOS SPÁRGÁT PEDIG ITT TUDJÁTOK LEKÖVETNI



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!