Facebook hozzászólás
465

Joghurtos, citrusos epertorta – anyák napjára!

Igazán könnyed és üdítő meglepetéstortát sütöttünk ma. A legjobb az benne, hogy édesítőszert használtunk, így még anyu alakjára is vigyáztunk!

 

Hozzávalók a piskótához :  (12 szelet)

  • 3 db tojás,
  • 7,5 dkg liszt,
  • 7,5 dkg cukor helyett 8 szem (Sweet ’N Low) stevia édesítőszer

A krémhez:

  • 2x 400 g natúrjoghurt,
  • 0.5 liter hulala növényi tejszín,
  • 2 tasak instant zselépor
  • stevia édesítőszer ízlés szerint
  • citrom, narancs, lime héja és leve

Tetejére díszítésnek: 50 dkg friss, érett eper, 0,3 liter eperlé, 1 tasak instant zselépor

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, külön-külön az édesítőszerrel habosra verjük habverővel, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, végül előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. Félretesszük kihűlni.

Elkészítjük a krémet: Használhatunk hidegen keverős instant zselét. A natúr joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a stevia édesítőszert, majd a citrusok héját és levét, az előzőleg kemény habbá vert növényi tejszínt és a zseléport. Ezt jól kikeverve egy kemény krémet kell kapnunk, de ez még később a hűtés folyamán szilárdul majd meg.
Az elkészült krémet a tortaformában a piskóta tetejére tesszük, szép simára elegyengetjük.
Az epret ízlés szerint daraboljuk, felezzük vagy szeleteljük, szépen dekoratívan elhelyezzük a krém tetején. Az eperléből az instant zselépor hozzáadásával zselét készítünk, a darabolt eperre öntjük. Hat órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben és már tálalható is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!