Joghurtos, citrusos epertorta – anyák napjára!
Igazán könnyed és üdítő meglepetéstortát sütöttünk ma. A legjobb az benne, hogy édesítőszert használtunk, így még anyu alakjára is vigyáztunk!
Hozzávalók a piskótához : (12 szelet)
- 3 db tojás,
- 7,5 dkg liszt,
- 7,5 dkg cukor helyett 8 szem (Sweet ’N Low) stevia édesítőszer
A krémhez:
- 2x 400 g natúrjoghurt,
- 0.5 liter hulala növényi tejszín,
- 2 tasak instant zselépor
- stevia édesítőszer ízlés szerint
- citrom, narancs, lime héja és leve
Tetejére díszítésnek: 50 dkg friss, érett eper, 0,3 liter eperlé, 1 tasak instant zselépor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, külön-külön az édesítőszerrel habosra verjük habverővel, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, végül előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. Félretesszük kihűlni.
Elkészítjük a krémet: Használhatunk hidegen keverős instant zselét. A natúr joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a stevia édesítőszert, majd a citrusok héját és levét, az előzőleg kemény habbá vert növényi tejszínt és a zseléport. Ezt jól kikeverve egy kemény krémet kell kapnunk, de ez még később a hűtés folyamán szilárdul majd meg.
Az elkészült krémet a tortaformában a piskóta tetejére tesszük, szép simára elegyengetjük.
Az epret ízlés szerint daraboljuk, felezzük vagy szeleteljük, szépen dekoratívan elhelyezzük a krém tetején. Az eperléből az instant zselépor hozzáadásával zselét készítünk, a darabolt eperre öntjük. Hat órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben és már tálalható is.
Hozzászólás zárolva.