Káposztás-baconos-sajtos palacsinta recept
Ez a gazdag és tápláló palacsinta-változat akár önálló ételként is megállja a helyét. Egy könnyű leves mellé pedig kitűnő ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Káposztás-baconos-sajtos palacsinta
Hozzávalók: 12 darab kisütött vastagabb palacsinta, 1 kiló kelkáposzta, 20 deka húsos szalonna, 20 deka füstölt trappista, 20 deka mozzarella sajt egyben, 3 deci tejszín, 10 deka reszelt mozzarella, 3 deka vaj, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése: a kelkáposztát laskára vágjuk, sós, enyhén köményes vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A mozzarellát és a bacont kis darabokra felszeleteljük, a füstölt sajtot lereszeljük. A palacsintákra halmozunk (egyenlően elosztva) a főtt kelkáposztából, majd rakunk rájuk a bacon- és a mozzarella darabokból, valamint a reszelt füstölt sajtból. Mindegyik palacsintát felcsavarjuk, 3-3 darabba vágjuk, majd kivajazott sütőedénybe rakjuk. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, és leöntjük vele a tekercseket.
Végül megszórjuk a reszelt mozzarellával, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg szép piros lesz.
Jó étvágyat!
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009 február-márciusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.