Karácsonyi asztalom céklakrémlevese
Imádom a céklát, de nemcsak azért, mert tele van antioxidánsokkal, magnéziummal, vassal, kalciummal, segít a rák megelőzésében, méregtelenítő és zsírégető hatása is van, hanem mert olyan bíbor színe van, hogy nem tudom levenni róla a szemem! Ezért is került a karácsonyi asztalra nálunk! Ráadásul gyors és olcsó is!
Hozzávalók:
- 3 közepes fej cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 liter csirkealaplé
- olívaolaj
- fél citrom leve
- 2 ek tejföl + 1 ek a díszítéshez
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem vagy kapor
Elkészítés:
Gyenge tűzön pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát. Add hozzá a meghámozott, ugyancsak kockára vágott céklát. 3-4 percig kevergesd a hagymával, majd öntsd fel az alaplével. Maximum 15 perc alatt puhára fő a cékla. Egy szeletet vegyél ki, tedd félre, majd a többi mehet a turmixgépbe. Adjuk hozzá a tejfölt és a citromlevet, sózzuk, borsozzok. Tálaláskor a félretett céklaszeletet vágd apró kockákra. Díszítsd a zöldekkel és a tejföllel együtt a tányérokat kedved szerint!
Hozzászólás zárolva.