Karalábés karajszelet és karfiolos sertéstarja
Sertéshúsételek friss zöldségekkel. Nem könnyű és nem is fogyókúrás, de talán még a hízás kockázatát is megéri, mert nagyon finom. Biztos, hogy sikere lesz, ha elkészíti!
Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli rövidkaraj, 3 fej karalábé, 30 deka reszelt sajt, 4 deci tejföl, 2 tojássárgája, 8 deka vaj, 1 csomag friss, apróra vágott petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: a héjától megtisztított karalábékat laskára vágjuk, enyhén megsózzuk, majd 5 deka vajon puhára pároljuk. A kivert, sózott, borsozott hússzeleteket lisztben megforgatjuk, olívaolajon mindkét oldalukon hirtelen pirosra sütjük. A karalábé felét kivajazott tűzálló tálba tesszük, rárakjuk az elősütött hússzeleteket, megszórjuk a tetejüket a reszelt sajt egy részével. Erre kerül a maradék párolt karalábé, végül ráöntjük a zöldpetrezselyemmel, sóval, tojássárgákkal, valamint a maradék reszelt sajttal elkevert tejfölt, és forró sütőben körülbelül 15 percig összeérleljük.
Karfiolos sertéstarja
Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli sertéstarja, 1,5 kiló karfiol, 2 evőkanál citromlé, 10 deka reszelt sajt, 2 evőkanál olívaolaj. A besamelhez: 10 deka vaj, 1,5 evőkanál finomliszt, 3 deci tej, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem, 2 tojássárgája, 10 deka reszelt sajt, ízlés szerint őrölt bors.
Elkészítése: a rózsáira szedett karfiolt citromos-sós vízben félig puhára főzzük. A kivert hússzeleteket besózzuk, picit borsozzuk, s a felforrósított olívaolajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Közben a besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, majd kavargatva enyhe rózsaszínűre pirítjuk. A tejjel felöntjük, és sűrű mártássá főzzük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpetrezselymet, a tojások sárgáit és a reszelt sajtot. A hússzeleteket sütőedénybe tesszük, befedjük a karfiolrózsákkal, majd leöntjük a besamelmártással, és rászórjuk a reszelt sajtot. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Burgonyakrokettel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.