Karfiolos-pulykahúsos tepsis kel
A tavaszi, vitaminokban és tápanyagokban gazdag ételek netovábbja, amikor könnyű szárnyasokat egészséges zöldséggel társítunk. Próbálja ki ön is, nem fogja megbánni!
egy fej karfiol (1 kilós),
1 fej hasonló súlyú kelkáposzta,
40 deka darált pulykahús,
10 deka reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
5 deka füstölt szalonna,
2 deci tejföl,
2 tojás,
fél evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld,
ízlés szerint só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya.
Elkészítése: sós vízben ropogósra előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt. Egy edényben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd a pörcöket kiszedve a zsírján megfuttatjuk az összevágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, majd készre főzzük. A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a pörköltet. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.