Kéksajtos-hagymás rántott tök
Nem csak hagyományos módon lehet elkészíteni a rántott tököt, hanem egy kis fifikával újdonságot is csempészhetünk ebbe a mindennapi eledelbe. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
1 kisebb zsenge tök
5 deka márványsajt
1,5 deci tejföl,
1 tojássárgája
1 csokor metélőhagyma
cayenne-bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítése
A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk, majd 1 centis szeletekre vágjuk. A tökszeleteket besózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt márványsajttal és a tojássárgájával, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, majd cayenne-borssal fűszerezzük. A tejfölös krémmel megkenjük a tökszeletek egyik felét, kettőt-kettőt összeragasztunk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.