Facebook hozzászólás

Kenyérben sült virsli, ahogy a finn barátaim készítik

Alig ismertem meg finn barátaimat, máris meg kellett kérdeznem tőlük, mit énekel a Picasso kalandjai című filmben a finn dizőz? Jót nevettek, mert nem én voltam az első, aki érdeklődött. A válasz: egy hagyományos finn recept, ami arról szól, hogyan készül a kenyérben sült hal? Innetől kezdve felkeltette az érdeklődésemet a finn konyha, íme egy nagyon egyszerű, ám isteni finom vendégváró, amit tőlük tanultam. 

Virsli tésztában, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók: 

Elkészítés:

A langyos vízzel felfuttatjuk az élesztőt egy keverőtálban. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, dolgozzuk össze, és a sót csak a végén adjuk hozzá. Amikor a tészta nem túl keménnyé összeállt, hagyjuk kelni úgy fél órát. Ezután osszuk a bucinkat 12 darabra. Mindegyikből nyújtsunk úgy egy 8 mm-es csíkot. Ezekkel kissé lazán tekerjük be a virsliket. Még negyedórás pihentetés következik, és jöhet a sütő. Időnként megforgatva süssük minden oldalát pirosra. (Ha nem akarsz a tésztával bajlódni, egyszerűen tekerd itthon kapható félig kész leveles tésztába!) Jó étvágyat!

Pulykavirsli-koszorú
Ez a recept még lávnynak is lenyűgöző. Az esti asztal éke lehet. Mindenki törhet belőle, a mártogatósok kellemes ízt adnak minden falatnak!… És ki ne szeretné a pizzát! Kínálj hozzá egy könnyű vörösbort vagy egy pohár hideg sört!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!