Facebook hozzászólás
394

Készüljünk az őszre: csipkebogyólekvárral!

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor télen elővesszük a kamrából azt a finom lekvárt, amit még nyáron készítettünk saját kezűleg. Íme egy a legbiztosabb receptek közül!

Kép: Pixabay

Hozzávalók (körülbelül 1 literhez):

80 deka félérett csipkebogyó,

80 deka zselírozó cukor,

1 citrom leve,

1 kiskanál frissen reszelt gyömbér.

Elkészítése:

a csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, majd kettévágva, magjait kiszedjük. Főzőlábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Átpasszírozzuk, majd a tiszta gyümölcsmasszához ugyanannyi zselírozó cukrot adunk, mint amennyi a gyümölcspép súlya. Belekeverjük a citromlevet és a gyömbért, 4-5 percig még forraljuk, majd a habját leszedve forrón üvegekbe töltjük. Lezárjuk, körülbelül 5 percre fejtetőre fordítjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!