Kevert meggyes lepény, ahogy csak a nagyi tudja
Szezonja van végre a meggynek, amely remek alapanyaga a pitéknek, réteseknek, kelteknek és kevert tésztáknak. Most ez utóbbihoz kínálunk egy régóta bevált receptet, nagyi szakácskönyvéből!
Hozzávalók
● 20 deka vaj vagy margarin
+ 1 evőkanálnyi a tepsi kikenéséhez
● 25 deka cukor
● 4 tojás
● 30 deka liszt
● 1 csomag sütőpor
● fél kiló kimagozott meggy
● 1 kávéskanál fahéj
● porcukor a tálaláshoz
Elkészítése
Habosra keverjük a vajat vagy a margarint a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit a zsiradékkal kikenünk, és beszórjuk annyi liszttel, amennyit a vaj vagy margarin felvesz. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a kimagozott meggyel, és egy kávéskanálnyi fahéjjal meghintjük. Forró sütőbe toljuk, majd a hőfokot fokozatosan mérsékelve 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni. Még langyosan felszeleteljük, tálra tesszük, és megszórjuk porcukorral.
● Onnan tudod, hogy megsült a tészta, hogy ha egy fogpiszkálót (villát, hurkapálcát, hústűt stb.) óvatosan beleszúrsz, már nem tapad rá semmi.
● A meggy fantasztikus gyümölcs, és fantasztikus, mi mindent lehet eltenni belőle télire. Meg persze meggyes sütit is lehet sütni. Csak azok a magok…! Nos, meggymagozóval sokat lendíthetünk a dolgokon. Mi most ezt a maggyűjtős változatot ajánljuk, az ára csak 1390 forint.
Az Életforma Shopban pedig, el sem hinnéd, de hétféle meggymagozó közül választhatod ki a kedvedre valót!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.