Facebook hozzászólás
17 790

Kevert meggyes lepény, ahogy csak a nagyi tudja

Szezonja van végre a meggynek, amely remek alapanyaga a pitéknek, réteseknek, kelteknek és kevert tésztáknak. Most ez utóbbihoz kínálunk egy régóta bevált receptet, nagyi szakácskönyvéből!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
20 deka vaj vagy margarin
+ 1 evőkanálnyi a tepsi kikenéséhez
25 deka cukor
4 tojás
30 deka liszt
1 csomag sütőpor
fél kiló kimagozott meggy
1 kávéskanál fahéj
porcukor a tálaláshoz

Elkészítése
Habosra keverjük a vajat vagy a margarint a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit a zsiradékkal kikenünk, és beszórjuk annyi liszttel, amennyit a vaj vagy margarin felvesz. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a kimagozott meggyel, és egy kávéskanálnyi fahéjjal meghintjük. Forró sütőbe toljuk, majd a hőfokot fokozatosan mérsékelve 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni. Még langyosan felszeleteljük, tálra tesszük, és megszórjuk porcukorral.

Életforma-tippek

Onnan tudod, hogy megsült a tészta, hogy ha egy fogpiszkálót (villát, hurkapálcát, hústűt stb.) óvatosan beleszúrsz, már nem tapad rá semmi.

A meggy fantasztikus gyümölcs, és fantasztikus, mi mindent lehet eltenni belőle télire. Meg persze meggyes sütit is lehet sütni. Csak azok a magok…!  Nos, meggymagozóval sokat lendíthetünk a dolgokon. Mi most ezt a maggyűjtős változatot ajánljuk, az ára csak 1390 forint.

Az Életforma Shopban pedig, el sem hinnéd, de hétféle meggymagozó közül választhatod ki a kedvedre valót!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!