Facebook hozzászólás
3 797

Kiloptuk a házipatikából: köménymagleves

Erre mondta a nagyi, hogy az égzengésre is jó. A köménymag jó az emésztési panaszokra, a hasfájásra, a hasmenésre, a puffadás ellen, sőt a kismamák reggeli rosszullétére is ezt javasolják. Áldott hatásait már a Biblia is említi, de Európában csak a XIII. században terjedt el. Annyira érdekesen fanyar az íze, hogy más fűszerekkel ritkán kombinálják. Egy biztos, a Távol-Keleten és Észak-Afrikában honos növény fényes karriert futott be az európai házipatikákban.

Köménymag, Kép: pixabay
Köménymag, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zsírból és a lisztből barna rántást készítesz, majd leveszed a tűzről. Azonnal tedd bele a köménymagot és a megtisztított, felnégyelt vagy felkarikázott hagymát, majd rögtön öntsd le úgy 1 dl hideg vízzel. Kevergesd, hogy csomómentes legyen. Az egészet öntsd bele a csontlébe. Forrást követően 2-3 percig főzd, majd húzd le a lángról. Szűrve tálald! Jó étvágyat, jó egészséget!

Tipp!
Tálalhatod pirított zsemlekockával, vagy a forró levesben elkvert tojássárgájával is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!