Királyrák boros-fokhagymás mártással
Különleges alapanyagok, egyszerű recept – lenyűgözheti vendégeit
Hozzávalók: 1 kiló tisztított királyrákfarok, 30 deka baconszelet, 20 deka gombafej, 1 csomó snidling, 2 deci tejszín, 1,5 deci fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: a rákfarkakat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket egy-egy baconszeletbe tekerjük. Hatosával hurkapálcikára húzzuk őket, majd a nyársakat serpenyőben 2 evőkanál olajon megsütjük. Miután kiszedtük, a megmaradt zsiradékon megpirítjuk a gombafejeket. A mártáshoz az apróra vágott snidlinget a felolvasztott vajon kissé megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, amit rózsaszínűre pirítunk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, felengedjük a tejszínnel és a borral, s az egészet fölforraljuk. Tálra öntjük a mártást, ráhelyezzük a kisült rákokat és a gombafejeket. Rizzsel tálaljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.