Facebook hozzászólás

Krétai padlizsánsalátám

Kréta nem Görögország, az Kréta – mondták a krétaiak félig komolyan, félig viccesen. Bárhogy is legyen, a konyhájuk bámulatos! Ott nincs, aki ne kapna kedvére való falatokat. Ezúttal egy különlegességet ajánlok figyelmetekbe! Tényleg remek! 

Padlizsánok, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • két, kb. 60 dekás padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • borecet
  • a sütéshez pici olaj

Elkészítés:

Műanyag késsel ujjnyi vastagra vágjuk a padlizsánokat. Besózzuk, majd szűrőkanálba rakjuk úgy, hogy aláteszünk egy tányért, amibe a lé kicsepeg. Kb. egy óra múlva a szeleteket leitatgatjuk, majd kevés olajon teflonban mindkét felüket megsütjük. Veszünk egy jó kis csatos üveget, és a karikára vágott hagymával rétegezve belerakjuk. Kevés borecetet öntünk rá, majd lezárjuk. Néhány napig érleljük a hűtőszekrényben. A kicsepegett levet is üvegbe öntjük, az is megy a hűtőbe, de azt naponta egyszer-kétszer fel kell rázni! Jó étvágyat!

Itt egy másik padlizsános recept, ezt már az uzsonnás dobozba ajánlom!  

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!