Facebook hozzászólás
493

Különleges rakott krumpli spenóttal és kecskesajttal

A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „húst hússal” evők között, és ritkábban éri el őket a cukor- és rákbetegség is. Persze az állati eredetű táplálékokban lévő fontos alkotóelemek hiánya is betegség kiváltója lehet, így mindenképpen egészségesebb, ha azért az állati eredetű étkeket nem zárjuk ki az étrendből. Úgyhogy, mint általában az élet legtöbb területén, az étkezésben is fontos a kiegyensúlyozottság és a sokszínűség.
Ebben a receptben hús nincs, de sajt igen. Érdemes megkóstolni!

Fotó: Konyha& Fürdő/Bartos Gyula

Hozzávalók:
1,2 kiló burgonya
fél kiló paraj (friss vagy mélyhűtött)
3 tojás
2 deci tejszín
30 deka friss krémes kecskesajt
2 deci olívaolaj
2 deka vaj
őrölt fehérbors, egy csipet só

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A spenótot olívaolajon megfuttatjuk.

Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a krumpli egyik felét, ráhalmozzuk a párolt parajt, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!