ELŐÉTEL KERTI PARTIHOZ
Lazacos falatkák
Valahogy a grillezés kezdetét, végét soha nem lehet pontosan kiszámolni. Vagy a faszén nem izzik még rendesen, vagy nem érkezett meg még minden vendég, de már kínálom az első kortyot… szóval nem árt, ha van „tarcsiban” néhány jóféle falat, amíg el nem készülnek a grilles csodák. Ez az egyik legegyszerűbb receptem, próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók:
- füstölt lazac
- fűszeres krémsajt
- rozsos vagy más tallér, illetve kifli
Elkészítés:
Tömlős sajtot szoktam venni erre a célra. Hol simán használom, hol apróra vágott zeller zöldet vagy petrezselyem levelét vágom nagyon apróra, és azt jól belekeverem. A felkarikázott kenyérfélét megkenem a sajttal, díszítem a lazaccal, a tetejét egy szál snidlinggel vagy más zöld fűszerrel díszítjük. Mehet be a hűtőbe, és a buli nyitányaként felszolgálom! Isteni már az első kortyokhoz! Jó étvágyat!
Borsos lazacfilé ördögszekéren
A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: a laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás, mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti…, egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.
Hozzászólás zárolva.