Facebook hozzászólás
1 148

ELŐÉTEL KERTI PARTIHOZ

Lazacos falatkák

Valahogy a grillezés kezdetét, végét soha nem lehet pontosan kiszámolni. Vagy a faszén nem izzik még rendesen, vagy nem érkezett meg még minden vendég, de már kínálom az első kortyot… szóval nem árt, ha van „tarcsiban” néhány jóféle falat, amíg el nem készülnek a grilles csodák. Ez az egyik legegyszerűbb receptem, próbáljátok ki bátran!

Lazacos falatkák, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tömlős sajtot szoktam venni erre a célra. Hol simán használom, hol apróra vágott zeller zöldet vagy petrezselyem levelét vágom nagyon apróra, és azt jól belekeverem. A  felkarikázott kenyérfélét megkenem a sajttal, díszítem a lazaccal, a tetejét egy szál snidlinggel vagy más zöld fűszerrel díszítjük. Mehet be a hűtőbe, és a buli nyitányaként felszolgálom! Isteni már az első kortyokhoz! Jó étvágyat!

Borsos lazacfilé ördögszekéren

Borsos lazacfilé, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

A minap felfigyeltem egy érdekes gombára, pontosabban nem is a gomba volt az érdekes, mert a gomba az gomba. Tönkje van, kalapja, és ennyi, barnább, sárgább, fehérebb, csúnyább, szebb, kívánatosabb. Jó, ez valamivel szebb szebb volt a többinél; főleg, a megszokott, sampipi és laskához képest. Ördögszekér gomba: a laskagombák királynőjének is nevezik ezt a pompás kis gombafélét, állaga kellemesen roppanós, íze kissé borsosan aromás,  mondhatjuk rá, hogy finoman csípős jelleget ölt. Sok jó élettani hatása ismeretes, például szabályozza a koleszterinszintet, a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszik, a véredények falát, és az immunrendszert is erősíti…, egyébkéntúgy, mint a többi laskagomba fajta.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!