Legendás tésztaféle: itt a házi ravioli!
A legtöbbünknek nem kell bemutatni a raviolit, ám aki csak mélyhűtött, előfőzött formában találkozott vele, annak semmiképpen sem szabad ezt a receptet kihagynia!
Hozzávalók
A tésztához:
50 deka liszt
5 tojás, só
2 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
40 deka darált marhahús
25 deka parmezán
20 deka parajpüré
6 deka vaj
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 deci vörösbor
csipetnyi őrölt bors
oregánó
Elkészítése
A lisztből a tojásokkal, sóval és olajjal kemény, sima tésztát gyúrunk, majd letakarjuk, és fél órát pihentetjük. A töltelékhez az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, és összepirítjuk. Beleöntjük a vörösbort, lefedve tovább pároljuk, majd sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, végül hozzáadjuk a parajpürét, a parmezán felét és a tojást, s az egészet jól összedolgozzuk.
A nagyon vékonyra kinyújtott tészta egyik felére kiskanállal diónyi halmokat rakunk a masszából egymástól 4-5 centi távolságra, erre ráhajtjuk a tészta másik felét, s a sorközöket jól összenyomkodjuk. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, majd forró sós vízben kifőzzük. Leszűrve forró vajban megforgatjuk, és a maradék reszelt parmezánnal megszórva, esetleg pár apróra vágott, ízesítve felfőzött friss paradicsommal meglocsolva tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.