Facebook hozzászólás
660

Legendás tésztaféle: itt a házi ravioli!

A legtöbbünknek nem kell bemutatni a raviolit, ám aki csak mélyhűtött, előfőzött formában találkozott vele, annak semmiképpen sem szabad ezt a receptet kihagynia!

Házilag elkészítve mennyei!

Hozzávalók

A tésztához:
50 deka liszt
5 tojás, só
2 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez:
40 deka darált marhahús
25 deka parmezán
20 deka parajpüré
6 deka vaj
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 deci vörösbor
csipetnyi őrölt bors
oregánó

Elkészítése

A lisztből a tojásokkal, sóval és olajjal kemény, sima tésztát gyúrunk, majd letakarjuk, és fél órát pihentetjük. A töltelékhez az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, és összepirítjuk. Beleöntjük a vörösbort, lefedve tovább pároljuk, majd sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, végül hozzáadjuk a parajpürét, a parmezán felét és a tojást, s az egészet jól összedolgozzuk.
A nagyon vékonyra kinyújtott tészta egyik felére kiskanállal diónyi halmokat rakunk a masszából egymástól 4-5 centi távolságra, erre ráhajtjuk a tészta másik felét, s a sorközöket jól összenyomkodjuk. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, majd forró sós vízben kifőzzük. Leszűrve forró vajban megforgatjuk, és a maradék reszelt parmezánnal megszórva, esetleg pár apróra vágott, ízesítve felfőzött friss paradicsommal meglocsolva tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!