Facebook hozzászólás
630

Lilahagymás-kolbászos savanyúkáposzta-saláta

A gyümölcsök és a gyümölcslevek mellett télen az egyik legfontosabb vitaminforrásunk a savanyú káposzta, amely ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. Finom önmagában is savanyúságként, meg persze a klasszikus módokon – töltve, székelykáposztaként vagy savanyú levesként – elkészítve. Ez az egészséges saláta fogyókúrázóknak önálló vacsoraként is megállja a helyét, de sültek is mellé kiváló.

Egyik legfontosabb vitaminforrásunk – Kép: Wikipedia

Hozzávalók 4 személyre

2 közepes fej lila hagyma
25 dkg debreceni vagy lángolt kolbász (egyben)
4 kis csemege uborka
75 deka hordós káposzta (esetleg 1 doboz savanyúkáposzta-konzerv)
4 evőkanál fehér borecet
1 teáskanál köménymag (lehet őrölt is)
4 evőkanál salátaolaj

őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A lila hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a lángolt kolbászt (esetleg füstölt virslit) héjától megszabadítjuk, majd felszeleteljük. (Ha rövid időre folyó víz alá tesszük, könnyebb a „hámozás”.) Mind a 4 csemege uborkát vékonyan felkarikázzuk. A káposztát lecsepegtetjük, a levét jól kinyomkodjuk, majd egy mély tálban összekeverjük a kolbászdarabokkal, az uborka-, és hagymaszeletekkel.

A köménymagot, a sót, a borsot összekeverjük a borecettel, majd cseppenként hozzáadjuk a salátaolajat is. A petrezselyemzöldet megmossuk, lecsepegtetjük, nagyon apróra összevagdaljuk, és összekeverjük az öntettel, majd az egészet összevegyítjük, és fedő alatt, hűvös helyen hagyjuk kb.30 percig összeérni.

Friss magos vagy barna kenyérrel tálaljuk.

Elkészítési ideje kb. 45 perc, adagonként kb.210 kalóriát tartalmaz.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!