Facebook hozzászólás

Márti töltött paprikája

Akkor köszönt be számomra az igazi nyár, amikor már zöldpaprikát és paradicsomot is lehet kapni a piacon. Imádok ilyenkor vásárolni! Mámorító illatokkal teli minden stand. Ez a könnyű egytálétel melegíthető is, így a kánikulában nem kell kétszer a tűzhely mellé állni. Másnap csak egy gyors mikrózás jön!     

Töltött paprika Kép pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 8-10 paprika
  • 30 dkg sertéshús
  • 8 dkg rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 kg paradicsom leve
  • 2 ek paradicsompüré
  • ízlés szerint só, cukor

Elkészítés:

A zöldpaprika tetejét levágjuk, magházát kivesszük. A sertéshúst megdaráljuk és összekeverjük a félig főtt rizzsel. A kockára vágott hagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd a masszába keverjük. A paprikákat lazán megtöltjük, azért lazán, mert a rizs még dagad! Tegyük egy lábasba, leöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyi épp, hogy ellepi. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és a pürét, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk azt is. Körülbelül még 20 percig kis lángon főzzük, hogy a leve besűrűsödjön. Ha kell, adjunk hozzá cukrot!

Próbáld ki dalmát paprikámat is!  

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!