Mennyei eledel: steak és libamáj – nem csak húsimádóknak!
Nem hétköznapi ételt ajánlunk most. Sem ízeit, sem árát tekintve nem az. Ám aki kipróbálja, nem fogja megbánni. Mert a borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel igazi és emlékezetes ínyencség. És nem csak húsimádóknak!
Hozzávalók
4 darab 7 dekás libamájszelet
4 közepes fej gomba
vöröshagyma
paprika, paradicsom
fűszerpaprika
tejföl
tejszín
liszt
friss kapor
só,
étolaj
Elkészítése
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából kevés zsiradékon pörköltalapot készítünk. Miután megfőtt, ízlés szerint sózzuk, tejföllel, tejszínnel és liszttel behabarjuk, majd friss kaprot adunk hozzá.
A steakeket, a libamájat és a megtisztított gombafejeket sózzuk, és kevés zsiradékon pirosra sütjük.
A kész steakre rárakjuk a libamájszeleteket és a megsütött gombafejet, leöntjük a paprikás mártással. Galuskával és burgonyakrokettel tálaljuk.
További recepteket itt olvashat!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.