Facebook hozzászólás
303

Mexikói csirkecombok zöldségnyárssal

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.

A mexikói fűszerezésű csirkecomb igazi ínyencfalat – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

4 csirkecomb

fél kiló burgonya,

petrezselyem,

néhány fej lilahagyma,

1 darab piros,

1 darab sárga kaliforniai paprika,

olívaolaj.

só, bors, mexikói fűszerkeverék

Elkészítése:

A sós vízben megfőzött burgonyát félbevágjuk, s mindegyiket beburkoljuk petrezselyemmel. A lilahagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, és a burgonyához hasonló darabokra szeleteljük. A zöldségeket váltogatva nyársakra húzzuk, megkenjük fokhagymás olívaolajjal, s egy éjszakán át pácoljuk.

A megmosott csirkecombokat bekenjük készen kapható mexikói villámpáccal, s szintén egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsok mindkét oldalát 15 percig, míg a megsózott, megborsozott nyársakat körülbelül 10 percig grillezzük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!