Facebook hozzászólás

Mezőföldi halászlé

Mezőföld halászleve attól más, mint az összes magyar különlegesség, hogy kizárólag pontyból készül. Ráadásul a halat is a helyi tavakban fogják. Mindezt a bikácsi Zichy Park Hotel vezető konyhafőnöke mesélte el nekem a közelmúltban. Érdemes oda kirándulni, mert Sebők István számtalan helyi, ősi paraszti receptet kutatott fel, újragondolta, és azokat ott mind meg is kóstolhatod!     

Mezőföldi halászlé, Kép: László Márta
Mezőföldi halászlé, Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 2,5 kg ponty
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg fűszerpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Filézd ki a halat, húsát kockázd fel, és tedd hűvösre. A fejből, a csontból és a zsíros részekből készíts alaplevet a hagymával, a paprikával és a paradicsommal. Lassú tűzön főzd 9 órán át. Ezután paszírozd át! Tedd vissza a tűzre, forrald fel újra, dobd bele a halkockákat, sózd ízlésed szerint, ízesítsd még paprikával. Jó étvágyat!

Tolna gyöngye – Mezőföld konyhája
Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, hátszín tócsnira tálalva pirított gombával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal… Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról. Nemcsak helyben, frissen készült fogásokról van szó, az alapanyagok is a birtokról, vagy a közelben működő kis kézműves műhelyekből származnak. Sebők István vezető konyhafőnök pedig maga kutatott a környéken, hogy a Mezőföld minden ízét megkóstoltathassa a pihenni, üdülni vágyó vendégekkel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!