TEÁNAK ÉS HŰSÍTŐNEK IS KIVÁLÓ
Minden mennyiségben bodza!
Úton útfélen találkozhatunk ezzel a jellegzetes illatú, ám kevesek által ismert, gyógyító hatású növénnyel. Virágából készült frissítőket kár lenne kihagyni, hoztunk is két receptet.
Ha nincs időnk a szörp elkészítéshez, de gyorsan szeretnék valamilyen frissítőt inni, elkészíthetjük ennek turbó változatát, a bodzalimonádét.
Hozzávalók:
- 2-3 darab virágernyő
- Ízlés szerint cukor, méz vagy édesítőszer
- 3-4 karika citrom
- Víz
- Egy kancsó
Elkészítés:
A kancsóba egyszerűen csak tegyünk bele az átmosott bodzavirág-fejeket, a cukrot, a citromot, majd öntsük fel ásványvízzel vagy csapvízzel. Hagyjuk egy picit pihentetni, majd dobjunk bele néhány jégkockát, és már fogyasztható is.
A rántott bodzavirág és a bodzalikőr RECEPTJÉT PEDIG ITT OLVASHATJÁTOK.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Hozzászólás zárolva.