Facebook hozzászólás
1 028

TEÁNAK ÉS HŰSÍTŐNEK IS KIVÁLÓ

Minden mennyiségben bodza!

Úton útfélen találkozhatunk ezzel a jellegzetes illatú, ám kevesek által ismert, gyógyító hatású növénnyel. Virágából készült frissítőket kár lenne kihagyni, hoztunk is két receptet.

A limonádé nem nagy ördöngősség, hamar kész (Fotó: Pixabay)
A limonádé nem nagy ördöngősség, hamar kész (Fotó: Pixabay)

Ha nincs időnk a szörp elkészítéshez, de gyorsan szeretnék valamilyen frissítőt inni, elkészíthetjük ennek turbó változatát, a bodzalimonádét.

Hozzávalók:

  • 2-3 darab virágernyő
  • Ízlés szerint cukor, méz vagy édesítőszer
  • 3-4 karika citrom
  • Víz
  • Egy kancsó

Elkészítés:

A kancsóba egyszerűen csak tegyünk bele az átmosott bodzavirág-fejeket, a cukrot, a citromot, majd öntsük fel ásványvízzel vagy csapvízzel. Hagyjuk egy picit pihentetni, majd dobjunk bele néhány jégkockát, és már fogyasztható is.

A rántott bodzavirág és a bodzalikőr RECEPTJÉT PEDIG ITT OLVASHATJÁTOK.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!