Facebook hozzászólás
830

Így készül a legfinomabb és legegyszerűbb bodzaszörp

Itt a szezonja! Szedd le te is a bodzát a kertben, és készíts belőle elképesztően finom bodzaszörpöt.

A meleg időjárásnak köszönhetően beérett a bodza, így itt az idő, hogy elkészítsük belőle a receptet, aminek a végeredmény egy finom és édes bodzaszörp. Ha még sosem próbáltad a bodzaszörp készítését, akkor ne ijedj meg tőle. Egyáltalán nem bonyolult, és nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló sem.

Íme bodzaszörp hozzávalóinak listája:

  • Kb 30-35 szép db bodzavirág
  • 2 db citrom
  • 2 l víz
  • 500 ml víz
  • 500 g cukor
  • 10 g citromsav
Hűsítő csemege, aminek most van a szezonja: bodzaszörp

Elkészítés:

  • Fontos, hogy csak olyan bodzavirágokat válasszunk, amik szépen beérettek már, és szennyeződés mentesek. Csak a virágokra van szükségünk, így a zöld részeket szedjük le. Érdemes a bodzavirágokat kertből szedni, így nem szennyezi az értékes terméseket szmog, vagy kipufogógáz. Ha megvannak a növények, akkor szeleteljük fel a citromokat, és keverjük össze a bodzavirágokkal. Öntsük le a citromot és a bodzát langyos vízzel. Annyit öntsünk rá, amennyi a virágokat bőven elfedi.
  • Minimum egy éjszakán át, de akár 2-3 napig is áztathatjuk a virágokat a vízben. Minél tovább áznak, annál intenzívebb bodzaszörp lesz a végén belőle.
  • A beáztatott bodzalevelet szűrjük át. 500 ml vízből valamint az ugyanannyi mennyiségű cukorból szirupot főzünk. Melegítsük fel a vizet és a cukrot, és amikor a keverék langyosra hűl, akkor hozzákeverjük a bodzaléhez.
  • Legvégül adjuk hozzá a citromsavat.
  • Ha kész az egész, akkor keverjük meg a bodzaszörpöt és tegyük jól zárható edénybe.
  • Hűtőben sokáig több hétig is eltárolhatjuk.

Az elkészült szörpöt tálaljuk citromkarikákkal, jéggel. Sima vízzel, de szódavízzel is fogyasztható.

Ezt is készítsd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!