Mozarellás-baconos csirkemellfilé
Erre az ízkombinációra senki nem tud nemet mondani: könnyű hús és sajt, de azért egy kis szalonna is besegít… Próbáld ki, nem fogod megbánni! Hát még akkor, ha egy jó friss salátát is keversz hozzá!
Hozzávalók
● 80 deka csirkemellfilé
● 30 deka bacon
● 25 deka mozarella sajt
● só, bors,
● keleti fűszerkeverék
(koriander, kurkuma, gyömbér, kömény és fokhagyma)
● 1 deci olívaolaj
Elkészítése
A megmosott, megtisztított mellfilét sózzuk, borsozzuk. A mozarellát vékony szeletekre vágjuk. A keleti fűszerkeveréket egy kis csésze olívaolajban elkeverjük, és ezzel a csirkemellszeletek mindkét oldalát alaposan megkenegetjük. Ezután egyenként baconszeletekbe tekerjük őket, és serpenyőben zsiradék nélkül, gyakran forgatva megsütjük.
A kisült húst tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé szedjük, rátesszük a sajtszeleteket, és 120 fokra előmelegített sütőben legfeljebb öt perc alatt készre sütjük. Akkor finom, amikor a mozarella már megpirult a tetején.
● Lehet másféle sajttal is készíteni!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Mindenfajta konyhai munkához nélkülözhetetlen eszköz a vágódeszka, kisebb, nagyobb, fa, műanyag, ki milyet szeret. Ehhez a csirkemellfiléhez ezt a fémfüles fa deszkát ajánljuk.
Persze az Életforma Shopban nagyon sokféle vágódeszkát találhatsz, bambuszból készültet, kést megtartó mágnesest vagy mosogatóra illeszthetőt is!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.