Facebook hozzászólás
367

Mozarellás-baconos csirkemellfilé

Erre az ízkombinációra senki nem tud nemet mondani: könnyű hús és sajt, de azért egy kis szalonna is besegít… Próbáld ki, nem fogod megbánni! Hát még akkor, ha egy jó friss salátát is keversz hozzá!

 

Kép: kochblog.de

Hozzávalók
80 deka csirkemellfilé
30 deka bacon
25 deka mozarella sajt
só, bors,
keleti fűszerkeverék
(koriander, kurkuma, gyömbér, kömény és fokhagyma)
1 deci olívaolaj

Elkészítése
A megmosott, megtisztított mellfilét sózzuk, borsozzuk. A mozarellát vékony szeletekre vágjuk. A keleti fűszerkeveréket egy kis csésze olívaolajban elkeverjük, és ezzel a csirkemellszeletek mindkét oldalát alaposan megkenegetjük. Ezután egyenként baconszeletekbe tekerjük őket, és serpenyőben zsiradék nélkül, gyakran forgatva megsütjük.
A kisült húst tűzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé szedjük,  rátesszük a sajtszeleteket, és 120 fokra előmelegített sütőben legfeljebb öt perc alatt készre sütjük. Akkor finom, amikor a mozarella már megpirult a tetején.

Életforma-tippek

Lehet másféle sajttal is készíteni!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Mindenfajta konyhai munkához nélkülözhetetlen eszköz a vágódeszka, kisebb, nagyobb, fa, műanyag, ki milyet szeret. Ehhez a csirkemellfiléhez ezt a fémfüles fa deszkát ajánljuk.
Persze az Életforma Shopban nagyon sokféle vágódeszkát találhatsz, bambuszból készültet, kést megtartó mágnesest vagy mosogatóra illeszthetőt is!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!