Facebook hozzászólás
1 283

SOKAKNAK MÁR RETRO

Nagyi kakaós csigája

Frissen, ropogósan, szinte még melegen kivesz egyet az ember lánya a tepsiből, mert annyira kívánatos! Puha belsejű, és körbe szépen letekerhető a külső részen éppen annyira roppanós, amilyennek lennie kell. Én így szeretem a kakaós csigát. Régi recept és leírás alapján készítem, egyszer meghajtogatva. Íme Pammer Livi ötlete egy fincsi reggelihez. Szerkesztőségünk szerint jó lesz egy jó kis gulyás után is!

Nagyi kakaós csigája, Kép :Pammer Lívia
Kép :Pammer Lívia

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • kakaópor
  • kristálycukor

A hajtogatásokhoz:

  • olvasztott vaj

Elkészítés:

A dagasztógép üstjébe beleteszem a lisztet. A tejet meglangyosítom, majd a cukorral elkeverem, és hozzáadom a friss élesztőt. Felfuttatom, és a liszthez adom. Hozzáütöm a tojásokat , belereszelem a citrom héját, hozzáadom a puha teavajat is. Sima kellemes tapintású nem kemény, és nem is ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen lisztezett tálban duplájára kelesztem, majd deszkán ujjnyi vastagságúra sodrom, átkenem olvasztott vajjal, és meghajtogatom (alulról a feléig, felülről a feléig majd jobbról és balról is a feléig.) 30 perc elteltével újra kisodrom majd ráhintem a kakaóport, a cukrot, és szorosan feltekerem. Körülbelül ujjnyi vastagságú darabokra vágom, és egymástól kissé távolabb sütőlemezre fektetem. A maradék olvasztott vajjal a csigákat átkenem, és 20 percig hagyom kelni őket a sütőlemezen. A sütőt 180 fokra előkészítem, a csigákat körülbelül 25 perc alatt aranyszínűre sütöm. A tetejét porcukorral áthinthetem. Ha marad belőle másnapra is, még mindig élvezhető lesz.

Tojáskrém, az adu ász

Tojáskrém, Kép: ahogyeszikugypuffad
Kép: ahogyeszikugypuffad

A tojáskrémet azért nevezem adu ásznak, mert akár reggelire, akár vacsorára elkészíthetjük, de ha éppen bulizni támad kedvünk, oda is bevethetjük. A tojás általában olcsó, nem dönt minket anyagi romlásba a tojáskrém elkészítése, ha mondjuk húsz darabból kell elkészítenünk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!