Narancsos-almás kacsacomb
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
4 kacsacomb,
2 narancs,
2 alma,
rozmaring,
szegfűszeg,
2-3 gerezd fokhagyma,
só, bors.
Elkészítése:
a sütőt előmelegítem 90 fokra. A kacsacombot megmosom, a megmaradt toll-tokokat egyenként kitépkedem. A combokat megtörlöm, majd sózom, borsozom. A narancsot és az almát meghámozom, gerezdekre vágom, vagy felkarikázom. Olyan méretű tepsibe rakom a combokat, hogy kitöltsék. Aláöntök jó egyujjnyi vizet, beleteszem a rozmaringot, a szegfűszeget és a fokhagymát, a gyümölcsdarabokat a húsra és a hús mellé fektetem. Alufólia alatt lassan, 4 órán át sütöm. Amikor elkészült, leveszem a fóliát, és lehet tálalni, bár én még 220 fokon, folyamatos locsolgatás mellett finomam bepirosítom a combokat, így gusztusosabb a látvány. A világért se öntsék ki a tepsiben maradt levet! Szűrjék le, és tárolóedényben tegyék a hűtőbe. Ez ugyanis a legfantasztikusabb kacsazsír.
További ínycsiklandó recepteket itt olvashat!
Hozzászólás zárolva.