Olasz tészta recept magyarosan
Egy igazi olasz tészta recept, „magyarosnak” tűnő ízekkel. Gyorsan elkészül, tápláló és laktató – szóval ideális ebéd, vagy vacsora. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók: (4 személyre)
500 gr. széles metélt
1 nagy fej vöröshagyma
1 szép sárgarépa
1 kis fej zeller
450 gr. paradicsom – meghámozva
200 gr. mozarella sajt
100 gr. zamatos reszelt sajt (ementáli típusú)
Só, bors,
4+2 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, és négyfelé a megtisztított zellert és sárgarépát. Forrázás után hámozzuk meg a paradicsomot.
Egy lábasba hevítsünk fel 4 evőkanál olajat, dobjuk rá a hagymát és lassú tűzön fonnyasszuk meg, de úgy, hogy egy kicsit meg is piruljon. Adjuk hozzá a zöldségeket és a paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük 20 percig.
Közben főzzük ki a tésztát, tegyük tálba és keverjük össze 2 kanál olíva olajjal, a mozarellát pedig vágjuk kis kockákra.
Amikor a mártás megfőtt, vegyük ki a sárgarépákat és a zellereket, öntsük a mártást a tésztára, szórjuk meg és keverjük össze a mozarella kockákkal. Tálaláskor ki-ki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.