Őszi vitaminbomba – P&P-módra
Nyilván nem lep meg senkit, hogy a Piac és Profit hölgyei is ugyanúgy cserélgetik a recepteket, mint minden más munkahelyen. Csarkó Judit divízió igazgató még kóstolót is hozott ma reggel legfrissebb találmányából. Kóstold meg, nagyon egészséges, két aranyos kisiskolás gyereke is ezt kapta a reggeli mellé! Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 1 sütőtök – kb. másfél kilós, olyan „amerikai forma”
- 3-4 db alma
- 1 liter 100%-os narancslé
- fahéj, szegfűszeg
- ízlés szerint gyömbér
Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítom, felvágom és sütőben megsütöm. Ha kevesebb macerát szeretnél, vagy nincs sütőd, akkor meg is lehet főzni a kockára vágott tököt. Az almákat is meghámozom, kockázom és szegfűszeggel, fahéjjal cukorral vagy természetese édesítővel megfőzöm. A sütőben sült tököt kikanalazom a héjából és a főtt almához adom, majd hozzáöntöm a narancslevet és az egészet botmixerrel simára keverem. Azt a levet is beleöntöm, amiben az alma főtt! Azzal együtt mehet a mixelés, így nem lesz túl sűrű.
Az édességét, savasságát ízlés szerint beállítjuk, édesítővel, cukorral, citromlével. Én egy csipet sót is szoktam hozzá adni, így még teljesebb lesz az íz. Ha valaki szereti, tehet bele gyömbért is, isteni őszi innivaló! Hűtőben 2-3 napig is eláll, ebből a mennyiségből majdnem 5 liter lesz!
A sütőtök gazdag kalciumban, cinkben, magnéziumban, rézben, vasban, foszforban, C-vitaminban és karotinban is! Fontos egészségmegőrző, gyógyító hatása.
Ha kedveled a sütőtököt, itt egy remek, könnyű omlett receptje is! Jó étvágyat kíván a P&P!
Hozzászólás zárolva.