Pudingos, túrós tiroli rétes
A túrós rétes kicsik és nagyok kedvence. Ez a recept kicsit más, mint a klasszikus, de nagyon finom, és könnyű elkészíteni.Gyors és biztos a siker még a kezdőknek is!
Hozzávalók:
2 doboz leveles tészta lapok (gyorsfagyasztott)
50 dkg túró
5 dl. tej
1 vaníliás pudingpor
7 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
2 vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
reszelt citromhéja
ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
A tölteléké: A pudingot elkészítjük a zacskón lévő használati utasítás szerint, 4 evőkanál cukrot felhasználva. A túrót villával összetörjük, habverővel hozzákeverjük a tejfölt, 2 evőkanál cukrot, a két tojás sárgáját, a 2 vaníliás cukrot, a megmosott mazsolát, és a reszelt citromhéjat. Mikor ezt jól összedolgoztuk, hozzákeverjük a félig kihűlt pudingot.
A sütié: A felengedett lapokat keresztben félbevágjuk, így kb. kocka alakú lapocskákat kapunk. A kockalapok két szélén kb. fél centi széles füleket vágunk, 1/3-1/3 mélységig. Középre tölteléket teszünk, és a füleket, keresztbe, egymásra hajtogatjuk, mint a "fonatot". Tetejüket alaposan megkenjük a felvert tojással, hogy a fülek jól egymáshoz tapadjanak, ne nyíljanak szét majd sütés közben. Sütőtálcára tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálra rendezzük, s ha kicsit kihűlt, tetejét enyhén megszórjuk porcukorral.
Italajánlat: Félédes, vagy édes kései szüretelésű bor illik hozzá
Hozzászólás zárolva.