Raguleves csirkezúzából és Almás rakott tészta
Egy igazán fantasztikus és gyors ebédet szeretne? Jót tenne egy meleg leves a hidegben? Íme egy remek ajánlat: nagyon finom!
RAGULEVES CSIRKEZÚZÁBÓL
Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 50 dkg vegyes zöldség, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, kapor, 1 citrom, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 l húsleves (kockából), só, bors, 1 csokor petrezselyem zöld, olaj.
Elkészítése: A felaprított hagymát megpároljuk az olajon, rátesszük a kockákra vágott zúzát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárga- és fehérrépát, tovább pirítjuk, majd belekeverjük a vékony csíkokra metélt zellert és a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal és egy kevés kaporral ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Ha a hozzávalók megpuhultak, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét. A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
ALMÁS RAKOTT TÉSZTA
Hozzávalók: 40 dkg rövidmetélt, 10 dkg mazsola, 3 tojás, 5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 30 dkg darált mák, 2 evőkanál rum, 40 dkg alma, 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a vajjal és 15 deka cukorral. Amikor jó habos, beledolgozzuk a mézet, a citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, pici sót, a tejfölt, a mákot és a rumot. Jól kikeverjük. Az almákat meghámozzuk, és húsukat a masszába reszeljük. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát is. Az almás-mákos masszát összeforgatjuk a tésztával, majd óvatosan belekeverjük a fehérjékből a maradék cukorral vert kemény habot is. Egy kivajazott, prézlivel behintett hőálló tálba simítjuk a tésztát, és sütőben 40 percig sütjük. A sütőből kivéve kissé pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt vagy vaníliás, fahéjas öntetet.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.