Rakott túrós zöldbab
A zöldbabot fagyasztott és üveges változatában is megtaláljuk a polcokon és sokféle ízletes étel készíthető belőle minden időszakban. Most egy egytálételt ajánlunk.
Sajtos-túrós zöldbab
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg zöldbab, (1 üveg)10 dkg sajt, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint.
Elkészítés:
Az előkészített babot enyhén sós vízben, a megtisztított fokhagymával, főzzük puhára, s szűrőben csöpögtessük le. (A fokhagymát dobjuk ki.) Míg meleg, óvatosan – hogy a bab össze ne törjön – adjunk hozzá a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt túrót és a finomra vágott petrezselymet. Egy kivajazott tűzálló tálba szórjunk kevés zsemlemorzsát, terítsük bele a zöldbabos keveréket. A tetejét locsoljuk meg a tojás sárgájával elkevert, kissé sózott tejföllel. Morzsoljunk rá egy kis vajat és előmelegített forró sütőben süssük, míg a teteje meg nem pirul.
Én 15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.
Forrás:http://margit2.extra.hu/konyham.htm#stzbab
Hozzászólás zárolva.