Ropogósra sült csülkök fehér boros káposztával
Hát azt nem mondhatjuk, hogy igazi könnyű tavaszi fogásról van szó, azt viszont igen, hogy nagyon finom. Az ilyen étkeknél nem véletlen a fűszerezés, mert a sok kömény és babérlevél sokat segít az emésztésben. Így biztos, hogy nem fekszi meg a gyomrodat…
Hozzávalók:
● 4 darab csontos első sertéscsülök
● 1 kiló savanyú káposzta
● 4 fej vöröshagyma
● 8 gerezd fokhagyma
● 20 deka bacon
● 10 deka füstölt szalonna
● 2 deci száraz fehérbor
● 2 deci sör
● őrölt kömény
● borókabogyó
● babérlevél
● só, bors
Elkészítése:
A csülköket fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Tepsibe tesszük a fokhagymával, két fej darabolt vöröshagymával, majd 3 deci vizet hozzáadva fedő vagy fólia alatt közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd fedést levéve magasabb hőmérsékleten pirosra sütjük, miközben a sörbe mártogatott füstölt szalonnával kenegetjük.
Míg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A bacont apró kockára vágjuk, megpirítjuk, rátesszük a maradék szeletelt vöröshagymát és a savanyú káposztát. Sóval, borssal, babérlevéllel és borókabogyóval ízesítjük. Ha a levét elfőtte, fehér bort adunk hozzá, és puhára pároljuk.
● A hús sütéséhez remek
öntött vas termékek közül választhatsz
az Életforma Shopban!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.