Rozmaringos bárányborda
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Hozzávalók:
1 kiló bárányborda,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál mustármag,
3 evőkanál akácméz,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 mokkáskanál aprított rozmaring,
olaj, só, bors.
Elkészítése:
az egész báránybordát megmosom, és szárazra törlöm. Sózom, borsozom. Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mustármagot. Miután a magok egyesével szétpukkadtak, hozzáadom a mézet, az olajat, a citromlevet, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a rozmaringot. A báránybordát megkenem ezzel a masszával, és legalább egy órára a hűtőbe teszem. Miután már eleget pihent, a sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy serpenyőben a bárányborda mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, majd a húst tepsibe fektetem, és 20 percig sütöm. 10 perc után megforgatom. Így a hús belül szaftos és gyönyörű rózsaszín marad, kívül pedig a mézes-mustáros kéreg fantasztikus ízt ad neki. A tepsiből kivéve a csontok mentén szép szeletekre vágom a bordákat.
További fantasztikus ételreceptekért kattintson ide!
Hozzászólás zárolva.