PONTY, PONTY VESSZŐCSKE
Rozmaringos pontyszeletek almás burgponyapürével
Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de emiatt még lehet szeretni a pontyot is, csak ügyesen be kell fűszerezni vagy pácolni. Illetve egy finom, nem szokványos körettel is fel lehet dobni. Steffel Csaba pont így tett…
Hozzávalók:
– 4 adag pontyszelet
– 80 dkg burgonya
– kb. 1,5 dl tej
– 2-3 dkg vaj + a sütéshez
– 2 db alma
– olívaolaj
– 1 rozmaring ágacska
– őrölt rozmaring
– reszelt szerecsendió
– citrombors
– liszt
– só
Elkészítés:
A megtisztított pontyszeleteket bátran befűszerezzük őrölt rozmaringgal és citromborssal, majd besózzuk. Fóliával letakarva 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy a só és a fűszerek jól átjárják. Sütés előtt lisztbe forgatjuk, majd olívaolaj és vaj keverékében szép pirosra sütjük.
A burgonyapürét a hagyományos módon elkészítjük.
Az almát apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a pürébe amit aprított friss rozmaringgal ízesítünk.
Friss rozmaringgal is fűszerezhetjük a pontyszeleteket, de akkor a sütésnél vigyázzunk, nehogy „sötétebbre piruljon” mert annak negatív hatása is lehet. Kontra: ha teljesen véletlenül nincs otthon friss rozmaringunk, ne szaladjunk fűhöz-fához, fűért- fáért, használjuk az őrölt változatot a burgonyapüré ízesítéséhez is.
Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba
Mák és alma, avagy a megkívánós szelet
Valami mákosra vágyott Steffel Csaba. Nekiugrott az alapnak, ám a tepsibe kerülés előtt, elégurult kettő kisebb darab alma, és mielőtt továbbgurultak volna, hama-hama belereszelte a tésztába. Ja! …és olyan jópofa nevet adott neki, hogy az csak na!…
Hozzászólás zárolva.