Rukkola saláta – házi öntetemmel
Sokan panaszkodnak arra, hogy a rukkola zöld ízű, – mintha a zöldnek lenne íze… Pedig ez a manapság igencsak divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt, amire igencsak nagy szükségünk van – főként ilyenkor, tavasszal! Adok hozzá egy saját magam által kikísérletezett öntetet, ami eddig mindig bevált. Vendégeknek csak akkor tálald, ha mindenki eszik belőle! (Tudod, a hagyma…!)
Hozzávalók:
- 1 nagy marék rukkola, ha többféle van, nem baj, annál ízletesebb lesz a salátád
- 1 kövér gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
- 2 tk finom, salátához való olívaolaj
- pár csepp citromlé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Mosd meg a leveleket, alaposan csepegtesd le. Ha túl nagyok, tépd kettőbe azokat! Az öntet „alkatrészeit” tedd egy tálba, és jól kavard össze. Kóstold is meg, hogy pl. elegendő-e a citrom vagy a bors? Öntsd rá a rukkolaleveleket, majd lágyan keverd össze, hogy mindenhova jusson az olajos öntetből. Ha kész, öntsd az egészet abba a tálba, amiben szervírozni fogod! (Így nem lesz maszatos, olajfoltos a tál, amiben a vendégek elé teszed!) Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.