Sajtos-paprikás sertéskaraj
Ilyenkor a tél egyik legkellemetlenebb szakaszában jobban kívánjuk a laktatóbb meleg ételeket. A kalóriákra azonban akkor is vigyázni kell! Íme egy finom, könnyen elkészíthető, gyors és nem hizlaló recept.
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 evőkanál olvasztott vaj
4 vékony szelet vaj
1 nagy sárga színű kaliforniai paprika
1 nagy zöld színű kaliforniai paprika
10 dkg. kemény sajt (emenzáli, vagy gouda)
mokkáskanálnyi őrölt, édesnemes piros paprika
Elkészítése:
A hússzeleteket mossuk meg, szárítsuk le törlőpapírral, dörzsöljük be kevés sóval és borssal. (Vigyázzunk a sóval, mert a sajt is sós!). A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kb. fél centis csíkokra. Melegítsük fel az olvasztott vajat egy serpenyőben, és a húsokat hirtelen süssük barnára, mindkét oldalán. Vegyük ki a húst, és fektessük egy sütőtálba. A maradék vajban, a serpenyőben 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve dinszteljük meg a paprika csíkokat, majd oszlassuk el a hússzeletek tetején.
Szórjuk meg a reszelt sajttal, fektessük rá a vaj szeletkéket és dugjuk be a 220 Celsius fokra előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt kész. Akkor jó, amikor a sajt ráolvadt, és aranybarnára sült a tetején.
Köretként burgonyát (krumplipüré, negyedben sült burgonya, gyorsfagyasztott fűszeres burgonya) és egy finom vegyes salátát készítsünk mellé.
Hozzászólás zárolva.