Facebook hozzászólás
557

Sajtos, tejszínes, baconos rakott pulyka

Ünnepi ebédre, de hétvégére is kitünő választás a sajtos, tejszínes baconos rakott pulyka.Hideg sültként, majonézes salátával is isteni finom! A tálalás előtt várjunk egy kicsit, amíg kihűl, úgy könnyebben szeletelhető.

Hozzávalók:

pulykamell filé (helyettesíthető csirkemellel)

bacon szalonna

reszelt vagy szeletelt sajt

pulyka fűszersó

vaj

tejszín

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk és fűszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük – ennél a lépésnél csak óvatosan: a bacon is sós. Ha nincs otthon kész fűszerkeverék, ajánlott a bors és a só mellett bazsalikomot, fokhagymát,  majorannát bevetni.

Egy nagyobb jénait körben kivajazunk, majd "megágyazunk" benne a hús és a sajtrétegeknek baconnel. Tehát egy réteg bacon, aztán sajt, majd hús és így tovább…

Ha ezzel megvagyunk, az egészet meglocsoljuk tejszínnel, a tetejére reszelhetünk sajtot, hogy guszusos legyen, aztán lefedjük, és a sütőben kb. 1 órán át, előbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük. 

Egy óra sütés után a fedőt levesszük róla, és kb. még 20-30 percig sütjük.

A sütőből kivéve, tálalás előtt egy picit várni kell, hogy jól szelhető legyen.

Hideg sültként, majonézes salátával is isteni finom!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!