Sajtos vagdalt
Darált húsból sokféle finomság készíthető. Most a hagyományos változatot tesszük egy kicsit különlegessé. Hidegen is kiváló.
Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 zsemle
egy gerezd tört fokhagyma
őrölt bors
só
2 egész tojás
10 dkg zsíros sajt
Elkészítés
A darált húst dolgozzuk össze a vízben áztatott, majd kifacsart zsemlével, a fűszerekkel és a két nyers tojással. Egy alufólialapot kenjük meg vékonyan zsiradékkal, terítsük szét rajta a darálthúsmasszát, majd szeleteljük rá a sajtot. Felsodrás után az alufóliás csomagot forró sütőbe helyezve kb. 40 perc alatt megsütjük. Ez után bontsuk ki a fóliát, és a hús tetejét zsiradékkal megkenve pirítsuk meg.
Elkészítési idő: 60 perc.
Sült burgonyával, burgonyapürével, savanyúsággal, salátákkal, főzelékkel is tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.