Sajtos zabtallér – gluténmentesen
Sziasztok, farsangozók! Eszetekbe jutott már, hogy nemcsak édes, hanem sós sütiket is felszolgáljatok a házi maszkabálon? Bizony, ez is nagyon kelendő! Próbáljátok csak ki!
Hozzávalók:
- 25dkg gluténmentes zabpehely
- 20 dkg sajt
- 2 tojás
- 3 ek tejföl
- kevés fokhagyma
- 1 tk sütőpor
Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezzen el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el. Forrás: allergiakozpont.hu
Itt nézd meg, mi is az ételallergia! A változatosság kedvéért pedig itt, egy édes csoda is!
Hozzászólás zárolva.