Facebook hozzászólás
615

Sajtos zabtallér – gluténmentesen

Sziasztok, farsangozók! Eszetekbe jutott már, hogy nemcsak édes, hanem sós sütiket is felszolgáljatok a házi maszkabálon? Bizony, ez is nagyon kelendő! Próbáljátok csak ki!   

Hozzávalók: 

Két keksz, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia
  • 25dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • kevés fokhagyma
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezzen el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el. Forrás: allergiakozpont.hu

Itt nézd meg, mi is az ételallergia! A változatosság kedvéért pedig itt, egy édes csoda is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!