Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.
Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehal (esetleg csukafilé)
- 6 szelet pármai sonka
- 6 db zsályalevél egészben
- 1 ek zsályalevél apróra vágva
- 4 paradicsom
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek paradicsomlé
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek tárkony apróra vágva
- fehérbors
- só
Elkészítés:
Vágd 6 szeletre a halat. Sóval, borssal kell ízesíteni, majd helyezzünk rá egy-egy zsályalevelet, egy-egy szelet sonkát, és tűzd össze. A hagymákat pucoljuk meg, majd várjuk apróra. A paradicsomot hámozzuk meg. Serpenyőben forrósítsuk fel az olaj felét, majd pároljuk meg benne a hagymákat. Most adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot. Most öntük rá a paradicsomlét, majd szórjuk rá a többi fűszert. Főrzzük még egy kicsit. Közben a halak mindkét felét süssük meg a maradék olajon, majd tálaljuk zöldséges rizottóval és a ráöntött mártással. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.