Facebook hozzászólás
1 304

Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc

Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.   

Saltimbocca hallal, Kép: flickr
Saltimbocca hallal, Kép: flickr

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal (esetleg csukafilé)
  • 6 szelet pármai sonka
  • 6 db zsályalevél egészben
  • 1 ek zsályalevél apróra vágva
  • 4 paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek paradicsomlé
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek tárkony apróra vágva
  • fehérbors

Elkészítés:

Vágd 6 szeletre a halat. Sóval, borssal kell ízesíteni, majd helyezzünk rá egy-egy zsályalevelet, egy-egy szelet sonkát, és tűzd össze. A hagymákat pucoljuk meg, majd várjuk apróra. A paradicsomot hámozzuk meg. Serpenyőben forrósítsuk fel az olaj felét, majd pároljuk meg benne a hagymákat. Most adjuk hozzá a szeletekre vágott paradicsomot, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot. Most öntük rá a paradicsomlét, majd szórjuk rá a többi fűszert. Főrzzük még egy kicsit. Közben a halak mindkét felét süssük meg a maradék olajon, majd tálaljuk zöldséges rizottóval és a ráöntött mártással. Jó étvágyat!

Szerencsehozó tőkehalam sörtésztában
A legtöbb országban azt mondják, ahány pikkely, annyi pénzérme hull majd a családra. Ez egy olyan recept, amit több változatban egész Nyuga-Európában sokan ismernek, és Te is gyorsan összedobhatod még a buli előtt! Legszívesebben sört ajánlanék hozzá, de ilyenkor ugyebár azt iszik, mindenki, amit szeret. Ha valaki pezsgőzik, annak azt üzenem, ne felejtsen el egy kicsit a padlóra is önteni. Ha így tesz, a hagyomány szerint jövőre dőlni fog a pénz!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!